OCTAPLEX

OCTAPLEX

Forma medicamentoasă

Praf liofilizat pentru prepararea soluției pentru administrare intravenoasă 500ME în flacon în set cu solvent (apă pentru injecții în flacoane de 20 ml) în ambalajul Nr. 1;

Complexul protrombinic uman pentru administrare intravenoasă. Octaplex conține factori de coagulare a sângelui II, IX, VII și X, care se sintetizează în ficat cu ajutorul vitaminei K, adesea se numește complex protrombinic.

Administrarea Octaplexului condiționează sporirea nivelului de vitamine K – factori dependenți de coagulare în plasma sanguină, și poate rapid corecta tulburarea coagulării la pacienții cu deficitul unuia sau mai multor factori.

Compoziție
Substanțele active: factorii de coagulare II,VII,IX,X, proteinele C,S.
Excipienți: heparină, citrat de sodiu.

Indicații
— tratamentul hemoragiilor și profilaxia preoperațională a hemoragiilor legate de deficitul congenital de coagulare a sângelui a complexului protrombinic, cum ar fi deficitul provocat de tratamentul cu antagoniști ai vitaminei K sau supradozajul antagoniștilor vitamina K, când esye necesară corectarea rapidă a deficitului.
— tratamentul hemoragiilor și profilaxia perioperațională în cazul deficitului congenital al factorilor de coagulare a sângelui II și Z, depedente de vitamina K, în cazul lipsei factorului specific de coagulare.