CUROSURF

CUROSURF

куросурф

Forma de prezentare
Suspensie pentru instilare intratraheală 80 mg/ml a câte 1,5 ml de preparat în flacon.

  • Curosurf – lider mondial și „standardul de aur” printre surfactanți *, se utilizează în peste 80 de țări din lume (IMSdata, 2013).
  • Curosurf – un preparat foarte eficient, care contribuie la reducerea veridică a ratei mortalității infantile.
  • Curosurf are o concentrație înaltă de substanțe active (120 mg) în volum mic (1,5 ml), ceea ce reduce riscul afectării plămânilor imaturi ai copilului.
  • Curosurf în doză de 200 mg/kg este mai eficient și recomandat de protocoalele europene și ucrainene de tratare a sindromului distres a nou-născuților.
  • Curosurf asigură efectul terapeutic din al 5-lea minut după instilare.

*Surfactant (traducere din limba englezăsubstanțe activă la suprafață) crează o peliculă specială în interiorul alveolelor și nu le permite să se lipească la expirare.

Grupul farmacoterapeutic
Surfactanți pulmonari, fosfolipide naturale.

Componență
1,5 ml conțin 120 mg de fosfolipide.

Indicație de aplicare

  • Tratarea sindromului respirator distres la nou-născuți (afecțiune gravă de respirație la copii născuți prematuri, condiționate de imaturitatea plămânilor și deficitul de surfactant);
  • Profilaxia sindromului distres respirator la nou-născuții prematuri, cu risc de dezvoltare sau cu existența deficitului de surfactant.

Maturizarea și capacitatea funcțională a plămânilor sunt critice pentru supraviețuire. În funcție de gradul de imaturitate, plămânii pot fi adesea parțial sau complet imaturi, și, corespunzător, incapabili să asigure funcția respiratorie adecvată din cauza lipsei sau cantității insuficiente de surfactant elaborat.
În asemenea situații se recomandă efectuarea unei terapii substitutive de surfactant.